¿CATALÀ?, ¿PER QUÈ?, SI NO ÉS NOSTRO



Desgraciadament aquesta és una de ses preguntes que mos feim des de fa molts d’anys sa majoria de ciutadans degut a que sa nostra llengo i cultura està més amenassada que mai. Si mos remontam a temps passats vorem com amb s’entrada de sa democràcia i sa creació de ses autonomies es nostros polítics optaren a l’any 1983, o sigui fa 34 anys, a conveniència seva i sense consultar-ho an es propi poble, que sa nostra llengo vernacla passaria a esser sa catalana, posant damunt s’article 35 de s’Estatut d’Autonomia que s’havia de promocionar s’estudi i protecció de ses diferents modalidats de cada illa, o sigui, des mallorquí, des menorquí i de s’eivissenc-formenterenc, cosa que com tots sabem s’han passat pes forro de ses butxaques, o sigui, que ells matexos han incumplit sa llei.
¿I què s’ha conseguit amb axò amb so pas des temps?. Ido molt fàcil, que sa nostra llengo i cultura estigui en procés de desaparició degut a s’entrada d’una altra llengo duita de s’altra part de la mar, sa catalana, una llengo que ademés d’esser forastera i estranya per noltros sa gran majoria no l’empleiam.
Recorda que tens tot es dret a xerrar amb sa teva llengo vernacla, amb sa que t’ensenyaren es teus pares i padrins des des bres, amb sa que precisament ells agafaren des seus antepassats a lo llarg des sigles, amb sa que mos pertenex per història, sa balear. No ho dubtis, fe gala d’ella, sentit orgullós de sabrer-la xerrar.

 http://grupodacciobalear.com/catala-per-que-si-no-es-nostro/

Comentarios

Entradas populares de este blog

El mallorquín, menorquín e ibicenco no es catalán

MALLORQUÍN Y CATALANISMO.

¿AIGO, AYGO O AIGUA?.